BA RTC

Talentherkenningsdag 2023.

Ben je een enthousiaste basketballer of basketbalster met de ambitie om met gevarieerde trainingen onder deskundige leiding het beste uit jezelf te halen? En ben je geboren in de periode 1 januari 2008 t/m 31 december 2012? Dan ben je welkom op de Talentherkenningstraining op zondag 26 februari 2023 van 10.30 - 12.00 uur in Sporthal Europapark in Groningen. Dat geldt ook wanneer je nog niet bij een vereniging traint of speelt, maar wel voldoende basketball-vaardigheden denkt te hebben.

Aanmelden      Meer info

RTC Noord DONAR Stijn Lechner

STIJN LECHNER AANGESTELD ALS HOOFDCOACH RTC NOORD EN HOOFD JEUGDOPLEIDING DONAR/ HEADCOACH DONAR U22.

Stijn Lechner is per 1 augustus 2022 aangesteld in de combinatiefunctie van Hoofdcoach van de Basketball Academy/RTC Noord en hoofd van de jeugdopleiding van Donar, tevens hoofdcoach van het U22-team. De 31 jarige coach wordt vanaf het nieuwe basketbalseizoen de opvolger van Pete Miller. Stijn was 3 jaar lang actief als assistent coach bij Pete Millers U22. Daarnaast beklede Stijn de afgelopen jaren de functie als assistent-hoofdcoach bij het RTC. De afgelopen twee seizoenen was Stijn de hoofcoach van het onder 18 team van Donar.

Pete Miller, oud speler en coach van Donar, neemt na 5 jaar afscheid van de Basketball Academy en van zijn functies bij Donar. We zijn Pete enorm veel dank verschuldigd voor de wijze waarop hij in de afgelopen jaren verder vorm heeft gegeven aan het opleiden van basktebaltalenten in onze regio. Daarmee is het spelniveau van de jeugd sterk gestegen, getuige ook de resultaten van de jeugdteams van Donar en teams van andere verenigingen.

De Basketball Academy/RTC Noord en Donar werken nauw samen bij het ontwikkelen van basketbaltalent. De Academy vormt de basis voor het selecteren van spelers voor de U18 en de U22- teams van Donar. In 2011 is het RTC Noord opgezet om de aansluiting tussen talenten en het huidige topbasketbal te verbeteren, waarna het in 2012 de officiële status van Basketball Academy kreeg van de Nederlandse Basketbal Bond.

Lees meer...     …Afscheid Pete Miller (Martini Plaza)

RTC Noord

RTC Noord

RTC Noord

Steviger fundament onder talentontwikkeling.

RTC Noord en Donar hebben besloten om de reeds vele jaren bestaande goede samenwerking voort te zetten. Omdat er bij RTC Noord één en ander is veranderd, is de lopende Samenwerkingsovereenkomst (SWO) aangepast. De nieuwe SWO heeft een looptijd van drie jaar tot juli 2020 en is afgelopen vrijdag door beide partijen ondertekend.

RTC Noord is aangemerkt door de NBB en het NOC/NSF als een Basketbal Academie met bijbehorende rechten en verplichtingen. RTC Noord heeft zelf geen competitie spelende teams (dit in tegenstelling tot het verleden), maar functioneert uitsluitend als trainingscentrum. Donar is een professionele basketbalorganisatie met teams in de Dutch Basketball League, de Dutch Talent League (U24) en de NBB Eredivisie U18.

Doel van de SWO is om uitvoering te kunnen geven aan een goed gezamenlijk Jeugdopleidingsplan voor talenten in en uit de regio.

De functies van overall Headcoach van RTC Noord, overall Headcoach Jeugd van Donar en Headcoach van het DTL-team worden daarom ingevuld door één en dezelfde persoon, Pete Miller. RTC Noord en Donar verwachten met deze nieuwe SWO het fundament onder de ontwikkeling van basketbaltalenten in onze regio verder te verstevigen.

Download officieel persbericht

RTC Noord

RTC Noord

Pete Miller nieuwe hoofdtrainer van de Basketball Academy RTC Noord

‘Pistol’ Pete Miller is bepaald geen onbekende in de nationale en internationale basketbalwereld. De Amerikaanse guard speelde college-basketball bij San Jose State University. In 1975 begon hij zijn Europese avontuur bij Donar waar hij drie seizoenen speelde. In 2011 was hij in Nederland als coach actief bij Aris. Daarna heeft hij zijn loopbaan in het buitenland voortgezet, ander andere als Headcoach bij WBC Raiffeisen Wels Basketball Club en als Director en Headcoach bij Chemnitz 99ers Basketball Club.

Pete Miller deed onder andere veel ervaring met jeugd op tijdens zijn periode bij Telekom Baskets in Bonn waar hij verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van de jeugdafdeling. Ook in zijn periode in Oostenrijk zette hij een programma voor de jeugd op.

Samenwerking Basketball Academy RTC Noord - Donar

Pete Miller zal behalve als hoofdtrainer voor Basketball Academy RTC Noord ook als hoofdcoach fungeren van het Dutch Talent League team van Donar. Het bestuur van Basketball Academy RTC Noord en het bestuur van Donar denken dat met deze samenwerking in de persoon van Pete Miller een optimaal klimaat wordt gecreëerd voor onze talenten om naar de top te groeien.

Doelstelling

De Basketball Academy RTC Noord heeft de ambitie om het beste opleidingscentrum van Nederland te worden. Met als doel om over vijf jaar de leverancier te zijn van noordelijk talent voor de Dutch Basketball League en zelfs voor de Europese basketbaltop. Pete Miller zal daar een grote bijdrage aan leveren. Onze talenten krijgen de kans om te profiteren van zijn kennis, kunde, ervaring en zijn internationale netwerk.

RTC Noord

Concentratie basketballtalent op vijf plaatsen in Nederland. - 14 april 2017 -

De Nederlandse Basketball Bond heeft Groningen, Zwolle, Amsterdam, Rotterdam en Weert aangewezen als de vijf plaatsen met een Basketball Academy, die een officiële door NOC*NSF ondersteunde accreditatie kunnen krijgen.

Lees meer...

RTC Noord

Nieuwsitem RTV Noord. - 5 maart 2017 -

RTV Noord: "De Basketbal Academy RTC Noord, waar de jeugdige noordelijke basketbaltalenten opgeleid worden, speelt met ingang van het nieuwe seizoen niet meer met eigen teams in de competitie."

Item kijken - RTV Noord -

RTC Noord

Hoe hard moet je een kind aanpakken om er een topsporter van te maken?.

Beelden van huilende Chinese kinderen in een turnzaal of verhalen van Russische sporters die met ijzeren hand worden opgeleid. Beide landen halen ontzettend veel medailles op de Olympische Spelen, dus dat zal wel de juiste trainingsmethode zijn, toch? Onzin, zegt sportpsycholoog Gerald Weltevreden (UvA) in dit college van 15 minuten.

Lezing kijken - Youtube -

RTC Noord

Samenwerkingsovereenkomst DONAR.

Donar en Basketball Academy RTC Noord ondertekenden onlangs een nieuwe samenwerkingsovereenkomst die er voor moet zorgen dat er nu en in de toekomst goede basketballers (m/v) uit de regio worden opgeleid tot uitstekende basketballers (m/v).
Basketball Academy RTC Noord.
Basketball Academy RTC Noord is een opleidingstraject voor jonge basketballers. In 2011 is Basketball RTC Noord opgezet om de aansluiting tussen talenten en het topbasketbal in de regio te verbeteren. In een Regionaal Trainings Centrum, dat aansluit bij de landelijke ontwikkelingen van sportbonden en het NOC*NSF, krijgen jonge basketbaltalenten een optimale mogelijkheid aangeboden om hun talenten en kansen te benutten en uit te groeien tot een topspeler. In september 2012 kreeg Basketball RTC Noord de status van Basketball Academy van de NBB.
Nieuwe overeenkomst.
De nieuwe overeenkomst is een vervolg op de vorige overeenkomst die afliep en geldt nu voor onbepaalde tijd. Donar ondersteunt de Basketball Academy RTC Noord met faciliteiten zoals wedstrijdaccommodatie, krachttraining, trainingsmaterialen etc. Daarnaast omvat de overeenkomst afspraken over de samenwerking op technisch vlak van de staf van Basketball Academy RTC Noord en Donar, het uitwisselen van spelers en gemeenschappelijke trainingen. Ook levert Basketball Academy RTC Noord trainers voor de basketbalclinics van Donar waarmee jaarlijks duizenden scholieren in de regio kennis maken met onze mooie sport.
Continuïteit (top)basketbal beter gewaarborgd.
Beide partijen zijn blij dat de samenwerking tot in lengte van jaren voortgezet kan worden en zijn er van overtuigd dat hiermee de continuïteit van (top)basketbal in de regio nog beter gewaarborgd wordt.

Ontwerp & realisatie: Blixxum! Design     Disclaimer