RTC Noord DONAR Rienk Mast

NBB voorselecties

Vanaf eind april a.s. start de NBB met de voorselecties voor de Nederlandse Mannen en Vrouwen Teams. De NBB heeft de voorlopige selectie voor mannen en vrouwen van de verschillende leeftijdscategorieën zojuist bekend gemaakt.

Met trots kan Basketball Academy RTC Noord melden dat 12 RTC-talenten hiervoor zijn geselecteerd. Voor VU15 (Jane en Iris), MU15 (Mats, Steven, Kylian, Dele, Jelte en Julian), VU16 (Lola) en MU20 (Thiemen, Sheyi en Tim). Een groot compliment natuurlijk voor onze getalenteerde spelers/speelsters, maar ook onze hoofdcoach Pete Miller en zijn trainers-staff en de noordelijke clubcoaches. BA RTC Noord wil met haar gewijzigde koers topbasketbal in de regio voor zowel mannen als vrouwen samen met de noordelijke clubs naar een hoger plan tillen. We zitten hiermee op de goede weg, want ook een aantal talenten van de noordelijke clubs zijn hiervoor uitgenodigd door de NBB. Wij wensen de noordelijke talenten veel succes met de voorbereidingen en de selectietrainingen en dat elk talent op zijn of haar eigen wijze het ultieme mag bereiken!

RTC Noord DONAR Rienk Mast

Rienk Mast begon in de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam in de basisopstelling.

De 16-jarige Rienk Mast (speler/talent RTC Noord) viel op bij Donar. Hij had een basisplaats en was goed voor achttien punten en negen rebounds. Hij speelde in totaal ruim dertig minuten. In de competitie kwam hij tot vandaag niet verder dan vijftien minuten speeltijd, zes punten en vier rebounds in één wedstrijd.

Lees meer...
Bron: RTVNoord   Foto: JKbeeld

RTC Noord

RTC Noord

RTC Noord

Steviger fundament onder talentontwikkeling.

RTC Noord en Donar hebben besloten om de reeds vele jaren bestaande goede samenwerking voort te zetten. Omdat er bij RTC Noord één en ander is veranderd, is de lopende Samenwerkingsovereenkomst (SWO) aangepast. De nieuwe SWO heeft een looptijd van drie jaar tot juli 2020 en is afgelopen vrijdag door beide partijen ondertekend.

RTC Noord is aangemerkt door de NBB en het NOC/NSF als een Basketbal Academie met bijbehorende rechten en verplichtingen. RTC Noord heeft zelf geen competitie spelende teams (dit in tegenstelling tot het verleden), maar functioneert uitsluitend als trainingscentrum. Donar is een professionele basketbalorganisatie met teams in de Dutch Basketball League, de Dutch Talent League (U24) en de NBB Eredivisie U18.

Doel van de SWO is om uitvoering te kunnen geven aan een goed gezamenlijk Jeugdopleidingsplan voor talenten in en uit de regio.

De functies van overall Headcoach van RTC Noord, overall Headcoach Jeugd van Donar en Headcoach van het DTL-team worden daarom ingevuld door één en dezelfde persoon, Pete Miller. RTC Noord en Donar verwachten met deze nieuwe SWO het fundament onder de ontwikkeling van basketbaltalenten in onze regio verder te verstevigen.

Download officieel persbericht

RTC Noord

RTC Noord

Pete Miller nieuwe hoofdtrainer van de Basketball Academy RTC Noord

‘Pistol’ Pete Miller is bepaald geen onbekende in de nationale en internationale basketbalwereld. De Amerikaanse guard speelde college-basketball bij San Jose State University. In 1975 begon hij zijn Europese avontuur bij Donar waar hij drie seizoenen speelde. In 2011 was hij in Nederland als coach actief bij Aris. Daarna heeft hij zijn loopbaan in het buitenland voortgezet, ander andere als Headcoach bij WBC Raiffeisen Wels Basketball Club en als Director en Headcoach bij Chemnitz 99ers Basketball Club.

Pete Miller deed onder andere veel ervaring met jeugd op tijdens zijn periode bij Telekom Baskets in Bonn waar hij verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van de jeugdafdeling. Ook in zijn periode in Oostenrijk zette hij een programma voor de jeugd op.

Samenwerking Basketball Academy RTC Noord - Donar

Pete Miller zal behalve als hoofdtrainer voor Basketball Academy RTC Noord ook als hoofdcoach fungeren van het Dutch Talent League team van Donar. Het bestuur van Basketball Academy RTC Noord en het bestuur van Donar denken dat met deze samenwerking in de persoon van Pete Miller een optimaal klimaat wordt gecreëerd voor onze talenten om naar de top te groeien.

Doelstelling

De Basketball Academy RTC Noord heeft de ambitie om het beste opleidingscentrum van Nederland te worden. Met als doel om over vijf jaar de leverancier te zijn van noordelijk talent voor de Dutch Basketball League en zelfs voor de Europese basketbaltop. Pete Miller zal daar een grote bijdrage aan leveren. Onze talenten krijgen de kans om te profiteren van zijn kennis, kunde, ervaring en zijn internationale netwerk.

RTC Noord

Uitslagen en standen actuele competitie voor de teams van RTC Noord.

VU16 : Afdeling Noord
MU14 : Eredivisie
MU16-1 : Eredivisie
MU16-2 : Tweede divisie
MU18 : Eredivisie

RTC Noord

ST*AR*GO Basketball Camp. - 29 mei 2017 -

24 t/m 28 juli in Roden
Het is ons streven om aan het eind van de camp week elke deelnemer(ster) met mooie herinneringen plus nieuwe en/of verbeterde skills naar huis te laten gaan. Wij willen graag al onze deelnemers een duwtje in de goede richting geven om zich verder te kunnen ontwikkelen als basketball(st)er.

Naar de website...

RTC Noord

FSG Basketball Camps: Train en leef als een prof! - 29 mei 2017 -

In de periode van 10 juli tot 14 augustus 2017.
Ervaar hoe het is om als een echte professionele basketballer/ster te leven. Tactiek, techniek, conditie, voeding, en leren omgaan met de internationale pers. Het FSG basketball camp is een onvergetelijke ervaring voor iedere speler/ster die droomt van een profcarrière!

Naar de website...

RTC Noord

Concentratie basketballtalent op vijf plaatsen in Nederland. - 14 april 2017 -

De Nederlandse Basketball Bond heeft Groningen, Zwolle, Amsterdam, Rotterdam en Weert aangewezen als de vijf plaatsen met een Basketball Academy, die een officiële door NOC*NSF ondersteunde accreditatie kunnen krijgen.

Lees meer...

RTC Noord

Nieuwsitem RTV Noord. - 5 maart 2017 -

RTV Noord: "De Basketbal Academy RTC Noord, waar de jeugdige noordelijke basketbaltalenten opgeleid worden, speelt met ingang van het nieuwe seizoen niet meer met eigen teams in de competitie."

Item kijken - RTV Noord -

RTC Noord

Hoe hard moet je een kind aanpakken om er een topsporter van te maken?.

Beelden van huilende Chinese kinderen in een turnzaal of verhalen van Russische sporters die met ijzeren hand worden opgeleid. Beide landen halen ontzettend veel medailles op de Olympische Spelen, dus dat zal wel de juiste trainingsmethode zijn, toch? Onzin, zegt sportpsycholoog Gerald Weltevreden (UvA) in dit college van 15 minuten.

Lezing kijken - Youtube -

RTC Noord

Foto's 13-02-2017 U16 vs. Harlem L en U14 vs. Dragons.

De wedstrijden zijn gespeeld op zondag 12 feb jl. De foto's zijn gemaakt door Esther Janssen

De foto's zijn te zien via Google Photo's.

Foto's bekijken.

RTC Noord

Nieuwsbrief januari 2017 RTC 2.0.

Na een periode van evaluatie, intensief overleg met en advies van diverse betrokkenen hebben wij als bestuur, algemeen manager en hoofdtrainer van de Basketball Academy RTC Noord besloten ons trainingscentrum op een belangrijk punt anders te organiseren. Op grond van zorgvuldige afwegingen, overleg met en advies van onder andere Topsport Noord en de auditcommissie van de NBB/NOCNSF hebben we deze beslissing genomen.

Nieuwsbrief downloaden.

RTC Noord

Pesentatie RTC 2.0. (Powerpoint & PDF)

Op maandag 23 januari jl. is er, voor ouders en rtc-kinderen, een presentatie gehouden in het Werkmancollege over het RTC 2.0. De powerpointpresentatie die is getoond kunt u hier downloaden. Tevens is er een PDF versie beschikbaar.

Downloaden Powerpoint.    …Downloaden PDF.

RTC Noord

Foto's 22-01-2017 RTC U16-2 vs. Landstede.

De wedstrijd is gespeeld op zondag 22 januari jl. De foto's zijn gemaakt door Esther Janssen

De foto's zijn te zien via Google Photo's.

Foto's bekijken.

RTC Noord

Foto's 18-12-2016 RTC U16-1 vs. UBALL.

De wedstrijd is gespeeld op zondag 18 december jl. De foto's zijn gemaakt door Esther Janssen

De foto's zijn te zien via Google Photo's.

Foto's bekijken.

RTC Noord

Samenwerkingsovereenkomst DONAR.

Donar en Basketball Academy RTC Noord ondertekenden onlangs een nieuwe samenwerkingsovereenkomst die er voor moet zorgen dat er nu en in de toekomst goede basketballers (m/v) uit de regio worden opgeleid tot uitstekende basketballers (m/v).
Basketball Academy RTC Noord.
Basketball Academy RTC Noord is een opleidingstraject voor jonge basketballers. In 2011 is Basketball RTC Noord opgezet om de aansluiting tussen talenten en het topbasketbal in de regio te verbeteren. In een Regionaal Trainings Centrum, dat aansluit bij de landelijke ontwikkelingen van sportbonden en het NOC*NSF, krijgen jonge basketbaltalenten een optimale mogelijkheid aangeboden om hun talenten en kansen te benutten en uit te groeien tot een topspeler. In september 2012 kreeg Basketball RTC Noord de status van Basketball Academy van de NBB.
Nieuwe overeenkomst.
De nieuwe overeenkomst is een vervolg op de vorige overeenkomst die afliep en geldt nu voor onbepaalde tijd. Donar ondersteunt de Basketball Academy RTC Noord met faciliteiten zoals wedstrijdaccommodatie, krachttraining, trainingsmaterialen etc. Daarnaast omvat de overeenkomst afspraken over de samenwerking op technisch vlak van de staf van Basketball Academy RTC Noord en Donar, het uitwisselen van spelers en gemeenschappelijke trainingen. Ook levert Basketball Academy RTC Noord trainers voor de basketbalclinics van Donar waarmee jaarlijks duizenden scholieren in de regio kennis maken met onze mooie sport.
Continuïteit (top)basketbal beter gewaarborgd.
Beide partijen zijn blij dat de samenwerking tot in lengte van jaren voortgezet kan worden en zijn er van overtuigd dat hiermee de continuïteit van (top)basketbal in de regio nog beter gewaarborgd wordt.

RTC Noord

Mailing november 2016.

Informatie van Basketball Academy RTC Noord. In de mailing van november 2016 staat enige informatie over toernooien, trainingsweek en overige zaken.

Mailing downloaden.

RTC Noord

Foto's 2016-11-20 Dragons - U16-1.

De wedstrijd is gespeeld op zondag 20 november jl. De foto's zijn gemaakt door Esther Janssen

De foto's zijn te zien via Google Photo's.

Foto's bekijken.

RTC Noord

Nieuwe ballen voor RTC aangeboden door Donar.

Wij willen Donar hartelijk bedanken voor de sponsoring van de basketballen. Deze gift wordt zeer op prijs gesteld door ons en natuurlijk in het bijzonder door onze jonge sporttalenten van RTC Noord!


RTC Noord

Foto's 2016-10-30 U18 vs. Leiden en U16-2 vs. BV Amsterdam

De wedstrijden zijn gespeeld op zondag 30 oktober jl. De foto's zijn gemaakt door Esther Janssen

De foto's zijn te zien via Google Photo's.

Foto's bekijken...

RTC Noord

Presentatie ouderavond 28 sep. jl.

De sheets die zjn gebruikt bij de RTC ouderavond van woensdag 28 september.

U kunt de presentatie hier downloaden en doorlezen.

Downloaden...

RTC Noord

Oefenwedstrijd RTC U16 vs. Landstede

Foto's van de oefenwedstrijd RTC U16 vs. Landstede, gespeeld op 28 augustus 2016.

De foto's zijn gemaakt door Esther Janssen.

Foto's bekijken...

Ontwerp & realisatie: Blixxum! Design     Disclaimer