RTC Noord

Over ons

Basketball Academy RTC Noord (BA RTC) is een opleidingstraject voor jonge basketballers. In 2011 is Basketball RTC Noord opgezet om de aansluiting tussen talenten en het huidige topbasketbal te verbeteren. Met de start van een Regionaal Training Centrum, wat aansluit bij de landelijke ontwikkelingen van sportbonden en het NOC*NSF, krijgen jonge basketbaltalenten een optimale mogelijkheid aangeboden om hun talenten en kansen te benutten en uit te groeien tot een topspeler. In september 2012 kreeg Basketball RTC Noord de status van Basketball Academy van de NBB

Historie
In Groningen zijn in het verleden vele goede voorbeelden van basketbalopleidingen opgezet; Donar-kids, Zernike schoolteam, Talentencentrum, Basketbalschool en de Basketbalklas. In 2011 vonden vijf heren (Martin de Vries, Jack Keijzer, Rob Nieboer, Bart Prak en Hein Gerd Triemstra) dat de tijd rijp was om met deze ervaringen het ultieme opleidingsmodel neer te zetten: een Regionaal Trainingscentrum voor regio Noord. De driehoek met daarin de elementen gezin, school en sport werden en zijn nog steeds de belangrijke pijlers om de ontwikkeling van een talent centraal te stellen. Want, vonden de oprichters van BA RTC Noord, alleen met een goede samenwerking en afstemming binnen deze driehoek is het opleiden naar de top mogelijk.

In 2011 is BA RTC Noord gestart met een kleine groep jonge talenten. Inmiddels is BA RTC Noord uitgegroeid tot een volwaardig trainingscentrum met ongeveer 70 jonge topsporters die spelen in de nationale competities en internationale ervaringen op doen.

Vanaf de oprichting tot heden nemen het H.N. Werkman College en het Johan Cruyff College van het Noorderpoort het voortouw in het aanbieden van een ideaal schoolprogramma: “de sport staat centraal en het schoolprogramma past zich aan”.