Stijn Lechner, BA RTC Noord Headcoach

Stijn Lechner, BA RTC Noord Ass-Headcoach

COACHINSTAFF

Stijn Lechner (geb.: 1991) is hoofdcoach van de Basketball Academy/RTC Noord. Hij combineert deze functie met de rol als hoofd van de jeugdopleiding van Donar en is tevens hoofdcoach van het U22-team van Donar.

Stijn heeft in augustus 2022 de Amerikaanse hoofdcoach Pete Miller (ook als speler actief geweest voor Donar) opgevolgd. Onder Pete Miller was Stijn al enkele jaren actief als assistent-hoofdcoach bij de Basketball Academy. Daarnaast fungeerde hij drie jaar als assistent-coach bij het U22-team van Donar. In de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022 was Stijn de hoofcoach van het U18-team van Donar.

De combinatiefunctie vloeit voort uit de samenwerking tussen de Basketball Academy/RTC Noord en Donar, waarmee vorm gegeven wordt aan een professionele opleidingsstructuur voor jonge basketballers (en basketbalsters) in Noord Nederland.

Met de aanstelling van Stijn Lechner hebben beide besturen gekozen voor een mix van continuïteit en jong elan. Hij is in het bezit van het hoogste nationale diploma voor trainers/coaches. Als assistent-hoofdcoach vervulde hij al een belangrijke rol voor de Academy. In zijn nieuwe rol brengt hij als jonge, gedreven opleider en coach nieuwe accenten aan in het programma van de Academy en bij de jeugdteams van Donar. Daarbij werkt hij nauw samen met Drago Pasalic, de technisch directeur van Donar.

Yannick Koerts (geb. 1996) is de assistent-hoofdcoach van de Academy en hoofdcoach van het Donar U18-team. De overige trainers bij de Basketbal Academy/RTC Noord zijn: Klaas Stoppels, Joost Doornkamp, Ata Einolhagh en Joshua Spiker. De krachttrainingen staan onder supervisie van Arend Jan Vredeveld van Medisch Centrum Zuid/Groningen.

Ontwerp & realisatie: Blixxum! Design     Disclaimer